Attacken mot Migrationsverkets anläggning inträffade vid lunchtid i dag. Tre män som druckit alkohol ska enligt vittnen ha kastat flaskor, krossat fönsterrutor och även ha gått in och misshandlat en man på boendet innan de försvann till fots.

Kort därpå greps tre män - 31, 28 och 27 år gamla.

- Alla tre är kända av polisen sedan tidigare, säger Johanna von Wowern, presstalesperson för polisen i Västmanland, till TT.

Enligt henne är de gripna kända för tidigare våldsbrott.

I samband med attacken misstänks de för skadegörelse, försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel och grov misshandel av en man på boendet.

I slutet av januari förstördes stora delar av förläggningen av en brand. Då fick 66 personer evakueras, och tre personer fördes till sjukhus med rökskador. Polisen kunde inte hitta någon naturlig förklaring till branden och uteslöt inte att den kunde vara anlagd.

Ewa Johansson, chef för Migrationsverkets mottagningsenhet i Örebro och ansvarig för anläggningen, säger till TT att inga incidenter inträffat vid boendet sedan det i juli öppnades igen efter renoveringen.

Enligt Johansson skulle den privatvärd som verket hyr av öka sin bemanning natten till onsdagen. Polisen skulle också vara mer närvarande.

Hon säger att det är lugnt bland de asylsökande men även viss oro. I morgon görs en insats för de boende med hjälp av tolkar.

- Vi ska se om det finns något behov av stödsamtal, säger Johansson.