Artisten nekade till anklagelsen om våldtäkt när rättegången i dag inleddes.

- Jag har haft många kvinnor, men jag har aldrig behövt tvinga mig på någon, sade han.

Den våldtäktsmisstänkte artisten var mycket detaljerad när han inför Ystads tingsrätt i eftermiddags berättade om hur han på sitt hotellrum i Svedala för åtta år sedan gav den 18-åriga kvinnan massage mitt i natten. Han berättade hur kvinnan självmant först tagit av sig tröjan och sedan också långbyxorna.

- Men hon hade trosorna på sig, sade han, men berättade hur han gett kvinnan massage längs benen upp till ljumskarna och på rumpan så att han delvis fick lyfta undan hennes trosa.

Han berättade hur han sedan blivit trött och lagt sig bredvid kvinnan.

Han sade att han märkte att också kvinnan var upphetsad, men tillade att han genast respekterade hennes tydliga nej.

Han berättade också att kvinnan, när de vaknat upp, snabbt klätt sig och gått därifrån.

Domstolen har kallat sex kända artister till nästa vecka för att vittna om händelsen. Bland annat ska Carola Häggkvist och Lill Lindfors personligen komma till domstolen i Ystad.

Sent på kvällen, efter en konsert, följde kvinnan med artisten till hans rum på Nötesjö Wärdshus. Där fick hon massage av artisten för sin onda rygg, men sedan går uppgifterna isär.

Kvinnan hävdar att artisten tvingade ned henne i sängen och våldtog henne. Artistens försvarare advokat Tomas Nilsson förklarade att det handlade om ömsesidiga kyssar och smek men att artisten sedan respekterade att hon inte ville gå längre. Paret ska sedan ha somnat och, enligt Nilsson, sovit "opassande länge".

Barnflickan ska sedan i efterhand ha fått för sig att lägga skulden på artisten.

- Detta har sedan kommit att förstoras upp och växa till ett påstående om våldtäkt, sade Tomas Nilsson.

Ett stort massmedieuppbåd fanns på plats i Ystads tingsrätt inför rättegången. Där fanns även företrädare från chilenska ambassaden. Artisten härstammar från Chile.

- Först i slutet av rättegången vill jag säga något om vår närvaro här, förklarade ambassadören Ovid Harasich för TT.

Tvärt emot det vanliga vid våldtäktsmål är merparten av domstolsförhandlingen öppen. Men namnet på målsäganden är sekretessbelagt och när hon skulle förhöras i dag yrkade hennes advokat Thomas Bodström på stängda dörrar.

- Annars kan hon inte berätta fritt, förklarade Bodström.

Före förhöret hade kammaråklagare Anna Håkansson yrkat ansvar av artisten för våldtäkt och Bodström krävde drygt 100 000 kronor i skadestånd för sin klient. Tomas Nilsson tillbakavisade både brottsyrkandet och skadeståndskravet. Han och artisten hävdar att ett flertal människor i efterhand pratat sig samman om händelsen 1999. Den påstådda våldtäkten polisanmäldes först våren 2007, efter det att artisten friats i ett annat sexbrottsmål i Varbergs tingsrätt.