Annie Lööf ska hålla räfst med åtta myndighetschefer

På tisdag har näringsminister Annie Lööf (C) kallat samtliga sina myndighetschefer till ett krismöte. Den viktigaste uppgiften blir att strama upp reglerna för internrepresentation och framför allt se till att reglerna följs.

Annie Lööf, partiledare, Centerpartiet
1. Jag önskar mig ett par nya löparskor. Det hoppas jag att jag får av min man, sådana där färgglada, snygga. 2. Jag hoppas att opinionssiffrorna för Centerpartiet vänder och pekar uppåt. Och jag hoppas att den lågkonjunktur som vi är mitt inne i avtar något och att vi kan se att fler unga får jobb.

Annie Lööf, partiledare, Centerpartiet 1. Jag önskar mig ett par nya löparskor. Det hoppas jag att jag får av min man, sådana där färgglada, snygga. 2. Jag hoppas att opinionssiffrorna för Centerpartiet vänder och pekar uppåt. Och jag hoppas att den lågkonjunktur som vi är mitt inne i avtar något och att vi kan se att fler unga får jobb.

FOTO: Erik Mårtensson / SCANPIX

Annie Lööf är mäkta förvånad och upprörd över de avslöjanden som gjorts om den vidlyftiga representationen och trixandet med bokföringen på Tillväxtverket och senare även Vinnova. Hon tänker därför kalla till sig samtliga generaldirektörer som ansvarar för de åtta myndigheter som lyder under hennes departement.

- Jag vill ha en diskussion om den interna representationen och se över vilka riktlinjer och vilken policy som finns på de olika myndigheterna. Som jag förstår är reglerna i grunden väldigt bra, men problemet är att reglerna inte alltid följs. Att strunta i dem och använda skattepengar på ett ovarsamt sätt är helt oacceptabellt. Jag vill ha ordning och reda på det här området och att man skaffar sig rutiner för att följa reglerna. Något annat tolererar jag inte, säger Annie Lööf till SvD.se

Mötet kommer att ske på tisdag, men redan på måndag ska Annie Lööf ha ett särskilt möte med Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet.

- Jag vill att hon förklarar sig. I det här fallet måste jag ta i med hårdhandskarna och kräva att det måste till en rättning, säger Annie Lööf.

Har du fortsatt förtroende för henne?

- Det vilar ett tungt ansvar på henne och styrelsen, men jag har förtroende för regeringens generaldirektörer tills jag meddelar något annat.

  • Kopiera sidans adress
Följ händelseutvecklingen med SvD digital – Just nu 5 veckor för 50 kr!

Toppnyheter just nu

Sovjetiska marinfartyg grupperade sig vid den svenska territorialvattengränsen. Jägarsoldater, fartyg och flyg sattes in i den svenska bevakningen av ubåten. Bildlista

Svenska ubåtsjakter som gått till historien

Pågående jakt på Östersjön väcker minnen av kränkningar.

”Ryssland har starkaste motiven”

Chatt

Försvarsforskare om ryska strategin i Östersjön.

”Ny M-ledare bör vara socialkonservativ”

DEBATT

Vilka egenskaper bör M-ledaren ha? Så tycker SvD.se-läsarna.

Andersson: Banker kan bidra till skolan

Ministern ser möjlighet till skatteinkomster.

Starka familjeband
leder till isolering

Förlorad generation

"Utbrett fenomen".

”Livet var riktigt jävla piss”

Hemmasittare

Joel vägrade gå till skolan.

Budgivning stressar kvinnor mer än män

Bostad

”Behöver inte vara en nackdel.”

Eli tar stora steg
mot pophimlen

Veckans skivor

”Vassa stråk av r&b.”

Expressen säger upp alla sina fotografer

Över 60 tjänster försvinner i sparpaket.

”Är du vältränad – eller övertränad?”

Träning

Allt fler anammar elittänkandet.

4 dagar kvar: Vad betyder rationell?

Högskoleprovet

Träna på vårens orddel.

”Inget man bara snyter ur näsan”

Löpning

Så gick det för gänget.