På onsdagen meddelade Wikileaks själva att de är öppna för donationer igen. Man har satt upp en fond hos det franska kreditkortssystemet Carte Bleue, som är sammankopplat globalt med betalningar via Visa och Mastercard.

2010 omöjliggjordes till största del donationer till Wikileaks, då Visa och Mastercard, stoppade möjligheten att skicka pengar till sajten på traditionellt sätt. Bojkotten anammades sen av Bank of America och webbtjänster som Paypal.


Läs mer: Ny storm kring Wikileaks.

• Läs mer: Wikileaks tystnar.


Sedan dess har Wikileaks finansierats med hjälp av besparingar. Enligt beräkningar så stod de strypta betalningsvägarna för 97 procent av intäkterna och bedömare började sia om Wikileaks fall.

Från december 2010 fram till slutet av juni 2012, har Wikileaks använt 700 00 av de 800 000 euro man haft i reserv i form av en holländsk fond. Inom ett par månader kommer alla pengar att vara slut, uppger organisationen i ett pressmeddelande på sin sajt.

Samtidigt säger man att det "omedelbart" krävs 1 miljon euro in till verksamheten för att effektivt kunna driva organisationen vidare.

• Läs mer: Wikileaks släpper alla USA-dokument.

• Läs mer: Wikileaks får Wall Street-cheferna att bäva.