Förslaget kommer från Aldi-ledningen inför fredagens möte med det danska handelsförbundet HK/Handel Midt. Tanken är alltså att särskilt betrodda kunder i framtiden ska få vakta kassan medan personalen springer iväg på toaletten, det skriver danska Avisen.dk.

Facket och Aldi har legat i luven på varandra om arbetsförhållandena hos kedjan sedan förra sommaren. Då skrevs det bland annat om att de anställda inte fick lov att betjäna egna familjemedlemmar ifall de satt i kassan, och att man som Aldi-anställd ofta tvingas jobba åtta timmar i sträck helt själv. Det är det sistnämnda som är anledningen till Aldi-ledningens förslag om särskilda toalettvakter bland kunderna, ett förslag som gjort facket upprört.

- Det hänger inte ihop med den totala brist på förtroende som genomsyrar Aldi som arbetsplats, säger Pia Thurøe, ombud på HK/Handel Midt.

Om det kommer ett mer detaljerat förslag vid mötet idag, om vilka kunder som ska bli betrodda att vakta kassan, vill Aldis chef i Danmark, Jan Lund, inte uttala sig om.

- Jag har inga kommentarer, säger Jan Lund.