Netflix sysslar med streamad video och film över nätet och har nyligen börjat etablera sig på den nordiska marknaden. Totalt hade Netflix drygt 29 miljoner streamingabonnenter i slutet av det tredje kvartalet världen över, enligt den senaste rapporten.

Nu går den legendariske investeraren Carl Icahn in med kapital i bolaget. Den 76-årige amerikanen har kallats både ”företagspirat” och "superinvesterare” och har nu köpt 10 procent av aktierna i Netflix. Han sägs ha varit en av förlagorna till Gordon Gekko, den cyniske huvudkaraktären i filmklassikern Wall Street.

Enligt Carl Icahn så kan Netflix ha ”strategiskt värde” för andra, större mediekoncerner.

– Jag tror att det kommer att bli en stor konsolidering mellan Netflix och, alla har spekulerat om det, Amazon, Microsoft, Verizon eller Google. Det finns så många möjliga kombinationer, säger Carl Icahn till Bloomberg Television.

Bara häromdagen steg Netflix på börsen på rykten om ett förestående bud från Microsoft.

Carl Icahn har spenderat runt 1,1 miljarder kronor på Netflix. Nyheten fick aktien att rusa som mest 22 procent i New York. En analytiker säger till Bloomberg att det är Amazon som borde ha störst intresse av Netflix.

Populära quiz på nliv.se:

Quiz: Telia och skandalerna

Vad kan du om världens valutor?

Har du koll på snabbmatskedjorna?

Har du koll på svenska finansministrar?

Kan du räkna med procent?

Känner du igen kända reklamslogans?