616 473 kronor kostade Näringsdepartementets julfest, skriver Aftonbladet. Utöver det ordnades föreläsningar för drygt 50 000 kronor, alltså mindre än en tiondel än själva festen. Ändå bokfördes evenemanget som seminarium i stället för internrepresentation.

– Om det är en måltid i samband med en annan aktivitet, så är den inte att betrakta som internrepresentation i skattehänseende om den andra aktiviteten är det huvudsakliga syftet med aktiviteten, säger näringsdepartementets expeditionschef Fredrik Ahlén till Aftonbladet.

LÄS MER: Statlig stiftelse festade för miljoner

Seminariet pågick i drygt fyra timmar medan festen varade i över sju timmar. De 288 gästerna bjöds bland annat på ett dryckespaket med mousserande, öl och vin för 256 kronor per person och bara scen- och entrédekoren kostade 30 000 kronor.

Utöver det har näringsdepartementet spenderat 357 000 kronor på internrepresentation under de tio månader som Annie Lööf varit minister.

LÄS MER: Lugnet får sparken från Tillväxtverket

Jonas Pettersson, pressekreterare till Annie Lööf, menar dock att en del av de 616 473 kronor som fakturerades för julfesten gick till själva seminarierna.

– Fakturan innehåller kostnader för teknik och resan fram och tillbaka till evenemanget. Det är en kostnad för hela personaldagen, säger han.