Hög inflation och svag tillväxt. Så ser Bank of England på Storbritanniens utsikter den närmaste tiden. Inflationen väntas ligga över 2 procent en längre tid än väntat (idag 3 procent).
Finländska ishockeyförbundet gick plus med 7 miljoner euro efter det nyss avslutade VM:et som arrangerades i Helsingfors och Stockholm. Pengarna ska gå till ungdomshockeyn, skriver Helsingin Sanomat.
Nog med bonusar. Det har blivit för mycket. Brittiska aktieägare har fått nog av feta bonusar till bolagsledningar och röstat emot på bolagsstämmorna. Senast var det Petrofac, Barclays och UBM, skriver Reuters.
Utlandsstudenter minskar kraftigt i Sverige sedan studieavgifter infördes för alla utanför EU. Hösten 2011 var det 80 procent färre som på egen hand sökte sig hit jämfört med hösten 2010.
Avskaffa listräntorna, kräver Villaägarna. De tjänar inget informationssyfte för bolånetagarna utan är snarare ett sätt att lura konsumenterna. En undersökning visar att det är vanligt att banker börjar använda listräntor när avtalet om ränterabatt löpt ut. Och det gör de utan att informera kunden. Se villaagarna.se
Riksgälden har givit ut en tremånaders statsskuldväxel, som blev övertecknad, till snitträntan 1,23 procent.
Helrött i Asien. All börser slutade på minus under onsdagen. Störst fall i Tokyo med -2 procent för Nikkei 225-index. (Direkt)
Youngman har hoppat av förhandlingarna med Saabs konkursförvaltare, uppger TT.
LUNCHSVEPET Det började på minus i Asien och fortsatte i röda färger i Europa. Strax före lunch ligger Stockholm på minus 1,50 procent. Även London och Frankfurt ligger i samma territorium.
Kronan har tappat mot både dollarn och euron.
Arbetslösheten i Sverige var 7,8 procent i april vilket är något bättre än förväntat.
Youngman uppges vara ute ur leken när det gäller köpet av Saab. Mer om detta senare i eftermiddag.
Och ni har väl kollat hur era boräntor ligger till i konkurrensen med andra på Näringslivs räntekarta?
Oetiska OS-sponsorer? London OS får kritik för att använda sponsorer som anklagas för rovdrift med personal och natur, skriver TT. Bland de kritiserade företagen finns Dow Chemical, Rio Tinto och BP.
Reinfeldt kritisk mot förslaget om euroobligationer: ”Det är märkligt att belöna dem som skött sig med en högre ränta samtidigt som de som inte skött sig får lägre räntor”, säger han till nyhetsbyrån Direkt.
Alla råvaror föll under förmiddagen. Brentoljan sjönk 1:24 dollar till 107:17 dollar per fat. Guld sjönk med 12 dollar till 1557 dollar per uns. Silvret backade liksom kopparn.
Tyskland sålde på onsdagen tvååriga statsobligationer till en kupongränta på noll procent. Efterfrågan var stark, skriver Direkt, och obligationerna såldes till ett pris som innebar att den faktiska räntan blev rekordlåga 0,07 procent.
Slaget vid Lützen. Tyska arkeologer har upptäckt en massgrav från slaget vid Lützen, då bland andra den svenske kungen Gustaf II Adolf dog. Analyser ska nu visa om det rör sig om tyskar, svenskar - eller skottar, skriver TT.
Facebooks börsnotering kommer att granskas av bl a den amerikanska finansinspektionen. I Sverige är många aktiesparare upprörda och vill stämma.
Grekisk euro-exit är hanterbar men innebär stora utmaningar, skriver tyska centralbanken Buba i sin månadsrapport. (Direkt)
Eurokrisen pressar euron. Under förmiddagen var euron som lägst 1:2615 mot dollarn vilket är den lägsta nivån sedan augusti 2010. Därefter har den återhämtat sig något.
Ulrika Boëthius har valts till ny ordförande i Finansförbundet på den pågående stämman. Hon är 51 år och kommer från Handelsbanken. (TT)
50 Volvojobb försvinner i Arvika i augusti när Volvo CE drar ned. Bakgrunden är svagare efterfrågan på mindre hjullastare. (TT) Omkring 1300 personer arbetar på Volvos fabrik för anläggningsmaskiner (CE) i Arvika.
Eurpeiska banker får stora problem om Grekland lämnar euron. Bloombergs tecknar en bild som inte är något för den nervsvage.
Aprilregnet sänkte brittisk detaljhandel. Försäljningen sjönk med 2,3 procent vilket är största tillbakagången på mer än  två år.
Bara en vinnare på Large Cap-listan. Det är Electrolux A som är det minst handlade aktieslaget.

Bara en vinnare på Large Cap-listan. Det är Electrolux A som är det minst handlade aktieslaget.
Tyska regeringen vill inte ha euroobligationer. Det håller vi fast vid, sade biträdande finansminister Thomas Steffen i et tal idag. (Direkt)
Svensk arbetsmarknad har överraskat positivt i år. Det kan bädda för att regeringen får mer pengar över till att satsa i finanspolitiken. Det skriver Sven-Arne Svensson, chefsekonom på Erik Penser Bankaktiebolag i ett nyhetsbrev.
Bättre arbetslöshetssiffror än väntat gör det mindre troligt att Riksbanken sänker styrräntan i juli, skriver Handelsbanksekonomen Martin Enlund i en kommentar återgiven av Direkt.
Älgjakten förlängs med en månad i Dalarna. Syftet är att öka avksjutningen för att förebygga skogsskador. (TT)
Fortsatt dansk recession. Svag utveckling i detaljhandeln tyder på att dansk ekonomi krympte även under första kvartalet 2012, skriver Danske Bank. Under de två avslutande kvartalen 2011 krympte ekonomin också.
Stockholmsbörsen fortsätter ligga klart på den negativa sidan. Minus 1,4 procent. Även London och Frankfurt visar rött när de är i närheten av minus 2 procent.
Strejkvarsel på elva hotell och restauranger i Stockholm, Göteborg och Malmö. Hotell- och restaurangfacket har varslat om strejk för drygt 1 000 anställda från 8 juni.(Direkt)
Miljöteknikbolaget Morphic är dagens vinnare på börsen. De har hittills stigit med 18,2 procent efter ett pressmeddelande om att de säljer ett dotterbolag och planerar att dela ut ett annat dotterbolag.
Youngman är borta ur bilden, enligt uppgifter från TT. Saab Automobiles konkursförvaltare väljer bort Youngman eftersom det är osäkert om deras betalningsförmåga. Istället är det ett elbilskonsortium med förgreningar i både Kina och Sverige som ligger bäst till. Besked nästa vecka. (TT)
Betongmästarna har begärt sig i konkurs. De har tillverkat betongstommen till nya Stockholmsarenan och är i tvist med Peab om orsaken till förseningar av arenabygget. Läs mer om arenabyggena i Stockholm.
Jerka: Vilka möjligheter har de som vill stämma exempelvis Nasdaq för Facebookintroduktionen att vinna?
Näringsliv Live: Börsnoteringen ska granskas av FINRA, en organisation som verkar för självreglering av värdepappersmarknaden. Den ska också granskas av amerikanska Finansinspektionen, SEC. Om dessa organisationer kommer med kritik ökar möjligheten att lyckas med en stämning.Men det är inte Nasdaq som står i skottlinjen utan bankjätten Morgan Stanley som skötte Facebooks börsintroduktion.
Ja till Tobinskatt. En majoritet av ledamöterna i Europaparlamentet är positiva till en finansiell transaktionsskatt, som kallas Tobinskatt. Det visar en omröstning som gällde en resolution, inte ett lagförslag.
Förbered er på Grexit. Varje land i eurozonen har blivit uppmanade att förbereda sig på vad ett utträde av Grekland skulle betyda, skriver bl a Reuters.
Stockholm är bästa sommarstaden, åtminstone enligt en omröstning på reseguiden.se som återges i Norrtelje Tidning. Tvåa är Göteborg och trea Visby. Norrtälje ligger på plats 20. Läs listan här.
Hollande lovar att göra allt för att hålla kvar Grekland i eurozonen. Den nyvalde franske presidenten uttalade den ambitionen några timmar före EU-toppmötet i Bryssel.
Nisse: Läste i din artikel att OECD menar att den europeiska marknadens funktionssätt måste förbättras. Vad betyder det?
Näringsliv Live: Bra fråga. Det kan betyda många olika saker varav en del är politiskt känsliga. Det handlar om att öka konkurrensen på olika områden för att få ekonomin att både producera mer och arbeta effektivare. Högre produktivitet ger sedan utrymme för ökade löner alternativt ökad export.
Med knappt två timmar till börsens stängning ligger Stockholm nära -2 procent. Däromkring ligger även London och Frankfurt.
Snart 15 000 biljetter sålda till Nya Parken. På väg mot fullsatt kl 19 ikväll, när det är dags
för det  första allsvenska fotbollsderbyt på 30 år mellan IFK Norrköping och Åtvidabergs FF.
Byggjobbarna fick mest i årets avtalsrörelse, summerar TT. Bygg fick 770 kronor mer i månaden, Handels 710 kronor, Kommunal 650 kronor och metallarna 640 kronor.
Facebook ligger på plus 3,6 procent efter 45 minuters handel och noteras till 32:21 dollar.
Dagens svenska börsförlorare är Nordic Mines som hittills fallit drygt 26 procent. Orsaken är att guldgrävarbolaget behöver ta in ytterligare 220 miljoner kronor från sina ägare.
Moskvabörsen föll idag (-3,45 procent) sedan utländska investerare blivit tveksamma till investeringar efter att president Putin meddelat att planerade privatiseringar inom energisektorn inte skulle bli av.
Ledarnas ordförande Annika Elias har idag valts till ordförande för den europeiska chefsorganisationen CEC. Det är första gången som CEC leds av en svensk. Organisationen har 1,5 miljoner medlemmar. Elias kommer att leda Ledarna och CEC parallellt.
Strax före stängning sjunker börserna ytterligare. Stockholm, London, Frankfurt ligger alla kring minus 2,50 procent.
Kronan försvagades idag mot både dollarn och euron. En dollar kostade 7:16 (7:10) och en euro 9:05 (9:06) kronor.
Stockholmsarenan riskerar ytterligare förseningar. Tvist mellan Peab och Betongmästarna. Läs mer i nliv.se
Ge möjliughet för alla att se stora sportevenemang. Idag gav riksdagen uppdraget till regeringen att se till att ”säkerställa att flertalet kan se stora idrottsevenemang på tv”, skriver TT. Stora sporthändelser ska sändas fritt hävdar oppostionen. De borgerliga partierna röstade emot.
Börserna började på rött  och fortsatte på rött. Stockholm slutade 2,58 procent ned. Ungefär på samma nivå slutade även London och Frankfurt.
Stora förloraren i Stockholm var Nordic Mines som tappade 30 procent av börsvärdet efter att de meddelat att de måste ta in ytterligare 220 miljoner kronor från ägarna.
Vinnare blev Morphic som steg 9 procent.
Kronan tappade mot både euron och dollarn. Läs mer på nliv.se
Ikväll hålls EU-toppmöte i Bryssel. Följ våra uppdateringar.
Imorgon bitti öppnar Näringsliv live igen.