Warren Buffet har prostatacancer. Världens tredje rikaste man påstår att det inte är livshotande då sjukdomen upptäckts i ett tidigt stadium. Den 81-årige amerikanske affärsmannen väntas om tre veckor, när hans investeringsbolag Berkshire Hathaway håller stämma, presentera den  person som han valt till sin efterträdare.
Citigroups aktieägare säger nej till företagsledningens bonusprogram. För första gången någonsin vänder sig aktieägarna mot ledningens bonusprogram i en stor finansiell institution i USA. NYT vet mer http://nyti.ms/HWlrbf
Andreas: Hur är det med bankernas räntemarginaler? Tidigare har det ju inte följt efter riksbanken riktigt. Kommer de göre det denna gång?
Näringsliv Live: Bra fråga. Och svaret är att vi vet inte. Om Riksbanken ligger kvar på oförändrat kan bankerna mycket väl höja sina marginaler ändå om de anser att upplåningskostnaderna ökar. Om Riksbanken sänker återstår att se om bankerna följer med fullt ut. Lita på att SvD Näringsliv har fokus på detta.
Mattias: Hej! Det vore fint om ni kunde ordna en fungerande RSS-länk för live-bloggen. Det skulle underlätta mycket för många. Mycket bra initiativ med en live-blogg annars. Hoppas ni lyckas hålla den högkvalitativ!
Näringsliv Live: Vi tittar på den möjligheten och får helt enkelt säga att vi återkommer i ämnet. Tack för uppskattande ord om livebloggen.
Oförändrad ränta från Riksbanken.
Riksbanken ligger still på 1,50 procent. De rör inte heller räntebanan. Två av de sex ledamöterna i direktionen Karolina Ekholm och Lars E O Svensson reserverade sig mot beslutet. De ville båda sänka till 1,00 procent.
Styrräntan ligger still på 1,50 procent ett år framåt, enligt Riksbankens egen prognos. Sedan ska den gradvis upp men Riksbanken pekar på stor osäkerhet där både en lägre och en  högre styrränta är möjlig utifrån hur ekonomin utvecklas.
Kronan stärktes efter räntebeslutet. Det beror på att en del av marknaden hade trott på en sänkning.
Riksbanken sänker tillväxtprognosen. I sin prognos tror Riksbanken att svensk ekonomi växer med endast 0,4 procent i år, vilket är exakt vad regeringen tror enligt den vårbudget som kom i måndags.
Sedan tror Riksbanken på lägre tillväxt än regeringen. Finansminister Anders Borg tror att ekonomin växer med drygt 3 procent från 2013 och framåt. Riksbanken tror att ekonomin växer med 1,9 procent nästa år och 2,8 procent 2014.
Dragkamp regeringen och Riksbank. I kommentarerna kring räntebeslutet betonas en klassisk konflikt. Regeringen vill inte stimulera ekonomin utan hoppas att Riksbhanken genom låga och lägre räntor får fart på ekonomin.
Riksbanken anser att man gjort nog (åtminstone den majoritet som består av fyra av sex direktionsledamöter) och skjuter över bollen till regeringen. Forts följer.
Riksbanken har fattat vad Borg sagt. I sin prognos skriver Riksbanken att man sänker sin bedömning av hur stora skattesänkningar och utgiftsökningar regeringen kommer att besluta om 2013-2014, från 50 miljarder kronor till 30 miljarder kronor. Det går helt i linje med vad finansminister Anders borg sade i måndags vid presentationen av vårbudgeten. Han betonade då att regeringen ville ha säkerhetsmarginaler och att reformutrymmet var begränsat.
Danderydsborna är mest välutbildade. 55 procent har minst tre års utbildning efter gymnasiet. Lund är tvåa med 51 procent och Lomma trea med 44 procent, enligt SCB.
I botten ligger Munkfors i Värmland och Laxå i Örebro län med endast sex procent.
Tata Motors, Jaguar och Land Rover. En del bilföretag går det bra för. När Tata köpte de engelska statusmärkena Jaguar och Land Rover 2008 kraxade olyckskorparna. Och många sålde sina aktier. De som behöll aktierna kan ha gjort en mycket bra affär rapporterar Bloombergs. Enligt en färsk uppskattning är Jaguar och Land Rover värda 14 miljarder dollar vilket är mer än Fiat och Suzuki.
Spaniens problemkrediter på rekordnivå. I februari var de 144 miljarder euro, d v s 8,15 procent av de totala lånen var dåliga lån, de flesta kopplade till fastighetsmarknaden.
En prognos, inte ett löfte, säger Stefan Ingves på presskonferensen som just pågår i Riksbankshuset, om ränteprognosen.
Ekonomin hackar långsamt igång. Det är riksbankschefens bild av läget i svensk ekonomi.
Räntan är låg redan idag. Det är riksbankschef Stefan Ingves inställning. Han vill inte, på direkt fråga under pågående presskonferens, kommentera att regeringen räknar med att styrräntan är 1 procent vid årets slut. Alla gör sina prognoser utifrån sina förutsättningar, menar Stefan Ingevs. Som alltså menar att nuvarande styränta på 1,5 procent är bottenläget den här gången.
Minus 1 procent på Stockholmsbörsen strax före lunch. Dollarn oförändrad och euron något billigare.
Utlåningen till Internationella valutafonden tas ur svenska valutareserven. Sverige har lovat att ställa upp med 100 miljarder kronor om det skulle behövas. Säger Stefan Ingves på presskonferensen. Vi vinner säkerhet i det finansiella systemet, säger Ingves.
Lugna boräntor framöver. Det spår Institutet för privatekonomi hos Swedbank. Boräntorna förutspås ligga ganska orörliga det närmaste året och klättrar därefter långsamt uppåt.
Utsläppsrätter för flyget måste gälla globalt annars blir konkurrensen snedvriden, säger SAS:s vd Rickard Gustafson i en TT-intervju. Han oroas över att EU:s nya system för utsläppsräter är negativt för europeisk flygindustri. Bland annat vägrar flygbolag i USA och Kina att betala. Gustafson vill ha globala regler.
Portugal kan behöva mer hjälp. Premiärminister Pedro Passos Coelho utesluter inte att det  krisdrabbade landet kan behöva mer hjälp även om han i grunden, i en intervju, är optimistisk om landets framtid.
LUNCHSVEPET
Under förmiddagen stod Riksbankens räntebesked i fokus. Hos SvD Näringsliv chattade SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist med läsarna. Statoil meddelade att de säljer sina bensinstationer och Kommunal och Vårdföretagarna fick ett bud från medlarna.
Telia Soneras ordförande uppkallad till kvartssamtal på departementet. Finansmarknadsminister Peter Norman har talat med Telias ordförande Anders Narvinger om bolagets verksamhet i diktaturer och hur statliga bolag ska verka för att  främja demokrati. I eftermiddag svarar Peter Normans statssekreterare på frågor om vad som sagts.
Minus 1,5 procent på Stockholmsbörsen vid lunchtid.
Missnöjd med Aktuellt? Det är personalen också, berättar tidningen Journalisten. Alla som tittar på SVT2 och Akltuellt känner till problemen. Det nya sändningssystemet knäcker även personalen, som nu sjukskriver sig. Arbetsmiljöombuden är inkopplade.
Bergh föreslås leda Ålandsbanken. På torsdagen, vid bolagsstämman, föreslås Kaj-Gustaf Bergh till ny styrelseordförande för Ålandsbanken. Det är bankens enskilt största ägare, Anders Wiklöf, som lanserar Bergh som ordförande efter att nuvarande ordföranden Göran Lindholm igår överraskande meddelade att han lämnar styrelsen.
Alla röstade för oförändrad ränta. Protokollet från Bank of Englands senaste räntemöte visar att samtliga nio ledamöter i policykommittén röstade för att lämna den brittiska styrräntan oförändrad på 0,50 procent. Åtta av nio ville också lämna programmet för tillgångsköp oförändrat på 325 miljarder pund. En ledamot ville utöka köpprogramet med 25 miljarder pund. Ledamöterna är allt mer oroade för inflationen, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.
Stockholmsbörsen fortsätter nedåt efter lunch. Minus 1,7 procent och SCA och Electrolux är två bolag som bidrar till fallet.
Europabörserna är också nedåt. Tyska DAX nästan en procent och franska CAC cirka 1,5 procent. Brittiska FTSE har tappat en halvprocent.
Flyg populärt. Mer än hälften (55 procent) av svenskarna planerar att göra minst en semesterresa med flyg i år, visar en undersökning från Skop. Det är främst unga människor och de som jobbar inom privata sektorn som semestrar med flyg.
Yenen har försvagats mot dollarn och de asiatiska börserna stärkts efter uttalanden från Bank of Japans vicechef om att centralbanken är redo att vidta ytterligare lättnader om det är nödvändigt.
Italien i fortsatt obalans. Italien måste skjuta på målet att uppnå balans i budgeten till 2014, enligt ett papper som läckt ut från premiärminister Mario Montis kontor, skriver Reuters. Samtidigt försämras årets BNP-prognos från minus 0,5 procent till minus 1,2 procent. Statsskulden, som andel av BNP, beräknas i år till 120 procent. Enligt EU:s regler får det inte vara sämre än 60 procent och allt över 90 procent anses mycket alarmerande.
Fortsatt minus på börserna. Stockholmsbörsen är ner nästan 2 procent några timmar före stängning. Även övriga europeiska börser visar minus. Brittiska FTSE minus 0,2 procent, franska CAC är ner 1,6 procent och tyska DAX minus 0,9 procent.
Timothy Geithner berömmer Kina för att de vidgat yuanens handelsband ”men det finns mer att göra vad gäller växelkursen”, skriver Nyhetsbyrån Direkt. USA:s finansminister betonar också att både Italien och Spanien har lång väg att gå för att lösa sina problem.
Krisen är inte över men vi ska inte glömma de positiva signaler som finns, sade EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso i ett tal till Europaparlamentet på onsdagen. Som exempel pekade han på stigande export i Irland och Portugal.
Hemläxa för Telia Sonera. Regeringen är orolig för telekombolagets investeringar i Kazakstan, Azerbadjan och Vitryssland. Nu måste Telia Sonera försäkra regeringen om att både etiska och affärsmässiga villkor uppfylls, rapporterar TT efter att finansmarknadsminister Peter Norman träffat bolagets ordförande,  vice ordförande och vd på departementet under onsdagen.
Två svenskar på Times lista över de 100 mest inflytelserika personerna i världen: Spotifys vd Daniel Ek och professor Hans Rosling.
Låga löneökningar i Danmark. Ett avtal med 600 000 privatanställda ger 1,5 procent i år och 1,7 procent nästa år. Krisavtal, säger facket. 70 procent av de som röstade om avtalet sade ja men det var bara 30 procent av medelmmarna som röstade.
Tescos vinst faller för första gången på två decennier. Storbritanniiens största dagligvarukedja ska investera 1 miljard pund i sina brittiska butiker och tänka mer på sina inhemska kunder.
Nyfiken: Har du ngn länk till Times-listan?
142 jobb bort på Outokumpu. Efter förhandlingar melllan Metallklubben och stålföretaget får 142 personer lämna sina jobb på anläggningen i Avesta, rapporterar Dagens Arbete. 60 personer sägs upp och drygt 70 äldre slutar med avgångsvederlag.
USA-börserna backar efter rapporter från Intel och IBM som uppvisar låg försäljningstillväxt.
Det finns 4 miljoner lediga jobb inom EU, skriver EU-kommissionen i sin sysselsättningsplan. Med tanke på att arbetslösheten är 10,8 procent har EU samma matchningsproblem som Sverige. Kompetensutveckling är ett måste, skriver EU-kommissionen.
Danskt näringslivs golden boy Henrik Poulsen går från vd-jobbet på telekombolaget TDC  till vd-jobbet på energibolaget Dong. Det betyder sänkt lön, skriver Politiken. Från 13 miljoner idag  hos TDC till max 10 miljoner kronor hos Dong.
Telias vd Lars Nyberg hoppade av medverkan på Stora Annonsörsdagen idag. Han skulle medietränas, enligt uppgifter i Resumé. Medieträningen gäller den kritikstorm som blåst upp mot Telias affärer i diktaturer.
Ovetande: Kommer vi i Sverige märka några förändringar kring försäljningen utav Statoil? I form av sortiment osv.
Näringsliv Live: Det är alldeles för tidigt att säga. Men det finns knappast anledning att vänta sig några större förändringar.
Jan: Ska man sälja sina aktier nu med tanke på spaniens problem?
Näringsliv Live: Visst är Spaniens problem oroande men om du ska köpa eller sälja aktier måste du bedöma utifrån många fler kriterier.
Börsdagen slutar på minus, åtminstone i Europa. Stockholmsbörsen föll med drygt 1,7 procent. Brittiska FTSE tappar 0,3 procent och franska CAC 1 procent. Tyska DAX backar en halv procent.
Dagen i övrigt har hemma i Sverige dominerats av Riksbankens räntebesked. Osäkerheten var stor om hur Riksbanken skulle göra men det blev till slut en oförändrad ränta på 1,50 procent.
Imorgon är det viktiga delår i form av Telia, Saab och Nokia. Exportrådet kommer med ny prognos för svensk export. Följ Näringsliv Live!