GM ska även återkalla 114.000 bilar i Indien för att förbättra avgas- och förbrukningssiffror. I början på juli stoppades produktionen av den indiska crossovermodellen Chevrolet Tavera och två veckor senare meddelade GM att avgas- och förbrukningssiffror blivit manipulerade. GM-anställda hade satt i system att utrusta de bilar som skulle testas med mindre motorer, specialgjorda för att sänka förbrukningen och uppfylla avgasvärdena för Chevrolet Tavera.

Fuskandet har nu fått konsekvenser ända upp i GM:s absoluta toppskikt. Förutom de närmast inblandade har även GM:s globala chef för powertrain (drivlinor, motorer och transmissioner) Sam Winegarden fått lämna företaget. Winegarden började jobba för GM redan 1969 och har varit global chef sedan 2004.

I ett skriftligt uttalande till branschtidningen Automotive News skriver General Motors att flera anställda lämnat sin anställning efter att ha brutit mot GM:s policy:

"Vi tar dessa frågor på största allvar och förväntar oss att våra chefer och medarbetare uppfyller höga förväntningar," skriver GM:s talesperson. "När dessa normer inte uppfylls, vidtar vi lämpliga åtgärder för att hålla de anställda ansvariga."

I Indien ska 114.000 bilar återkallas för att åtgärdas och flera modeller ska testas om. Indiska myndigheter har startat en undersökning och GM riskerar böter och andra straffåtgärder.