Ingen mångfald bland vd-topparna

Man, 52 år, heterosexuell, gift, två till tre barn och en hund. Så ser den typiske skandinaviska topp-vd:n fortfarande ut 2012. På fritiden spelar han golf och seglar. Men varför bryts inte mönstret?

Segling är en populär hobby bland företagsledare – många vd:ar har deltagit i Gotland runt genom åren.

Segling är en populär hobby bland företagsledare – många vd:ar har deltagit i Gotland runt genom åren.

FOTO: Peter Lydén/SCANPIX

Studier gjorda över hela Skandinavien under de senaste 40 åren visar samma sak: den typiske koncernchefen är en man på strax över 50 år, han kommer från medel- eller överklassen och är civilekonom eller civilingenjör.

Samtidigt har kraven på en genomlyst process höjts och chefsrekryteringsfirmor är idag med i de allra flesta vd-tillsättningar. Varför är då den typiske topp-vd:n samme man som för 40 år sedan?

Pernille Bang och Maria Steffensen, masterstudenter vid Copenhagen business school, ville förstå mekanismerna bakom. De djupintervjuade 13 personer-styrelseordföranden, styrelsemedlemmar, koncernchefer och rekryteringskonsulter som alla har en del i vd-rekryteringar i Skandinaviens allra största bolag.


De flesta höll inte med om att näringslivstoppen är särskilt homogen. Men de gjorde heller ingen hemlighet av att det slutgiltiga valet sker på magkänsla. Flera jämförde processen att hitta en ny vd med att hitta en livspartner. Och de man trivs med liknar ofta en själv. Då känns det mindre riskfyllt, uttryckte flera av de intervjuade.

”Old boys network” har ersatts av ”new boys network”-där även rekryteringskonsulterna ingår.

– Egentligen fungerar det gamla och det nya nätverket likadant, bara att även rekryteringskonsulten har fått makt i vd-rekryteringen, en roll som styrelsen tidigare var ensam om. Men konsulten i sin tur fungerar som grindvakt i ett exklusivt nätverk. Det är inte alla som kommer in i databasen, säger Pernille Bang.

Att vara en ”new boy” innebär inte nödvändigtvis att man är en man, eller etniskt skandinavisk -det handlar om att röra sig i rätt kretsar, veta hur spelet ska spelas - och därmed hålla sig inom det synfält som de som bestämmer.


Även om det första urvalet aldrig är politiskt korrekt och en ”dark horse” finns med i slutprocessen är det ofta bara just processen som ändrats – slutvalet blir det samma, menar uppsatsförfattarna.

”Vissa styrelser använder alltid konsulter för att täcka sin egen rygg”, säger en av de intervjuade styrelseordförandena. Egentligen har man redan bestämt sig för vilken kandidat man vill ha.

Pernille Bang menar också att diskussionen om ökad mångfald ofta blir trubbig. En grupptillhörighet som kön, sexuell läggning eller etnisk bakgrund är bara en bit i hela tårtan.

– Även om det väljs en kvinna till vd-posten kan man nästan utgå från att hon har utbildat sig på en viss skola, är gift, har två barn, klär sig och spelar efter gällande regler.


För att ändå förklara en viss grad av homogenitet skyllde de intervjuade förstås en del på varandra, särskilt rekryteringskonsulterna hängdes ut. Konsulterna i sin tur gav exempel på kunder som uttryckt både att de inte ville ha en homosexuell kandidat och ”inte några feta typer”.

– Vi pratar mycket om att öka mångfalden, men för sällan om vad det egentligen är som gör våra organisationer så homogena, särskilt på översta nivån, säger Pernille Bang.

Det kommer dröja innan vi ser en helt ny vd-typ på de absoluta toppositionerna, konstaterar uppsatsförfattarna. Det finns för många omedvetna strategier bakom -som inte problematiseras av aktörerna. Och om den största drivkraften är att upprätthålla sin egen position så funkar det bra som det är för de iblandade.


Om en förändring ska till, och en ny profil ska sätta sig på vd-stolen, är det många små steg i vardagen i organisationerna som behöver ändras.

– Det är inte fel att det är den här typen som sitter i toppen på de största företagen, de gör ett bra jobb. Men de har också en roll att spela i hela samhället - och vilka de är sänder viktiga signaler, säger Pernille Bang.


Enligt Fredrik Hemviken, partner och managementkonsult på Navigio Rekrytering och Ledarskap, är vi betydligt bättre på att prata om mångfald i Skandinavien än att omsätta det i verkligheten. Han ser gott om kvinnliga chefer på mellannivå, men att det i de allra flesta bolag blir betydligt färre ju högre upp i organisationen man kommer. Han ser ingen enkel och entydig förklaring till varför det är så, men tror att en fortsatt utveckling mot mer faktabaserad rekrytering är en väg mot förändring.

– Vi som arbetar med personbedömning och rekrytering vet att om du är begåvad, ambitiös och har goda ledaregenskaper så kommer du att klara de flesta vd-jobb. Det finns ett problem med att man överskattar hur unik och avgörande sådant som branscherfarenhet är.

– Jag ska inte säga att man är för fega för att testa, men något åt det hållet. Det finns inte en vd-post i världen där det inte finns en tillräckligt kvalificerad kvinna som skulle kunna ta över.


  • Kopiera sidans adress

Uppsats- författarna:

• Maria Steffensen

Ålder: 26 år

Bor: Köpenhamn

Utbildning: Master (Msc) i Strategisk kommunikation 2012, Copenhagen Business School.

Sysselsättning: Söker jobb inom kommunikation, projektledning och hr.

• Pernille Bang

Bor: Stockholm

Ålder: 27 år

Sysselsättning: Söker jobb inom kommunikation.

OM MASTER- UPPSATSEN ”DEN RETTE KANDIDAT”

13 personer har djupintervjuats. För att de ska prata så öppet som möjligt är de anonyma i uppsatsen. Alla är koncernchefer, styrelseordföranden, styrelsemedlemmar eller aktiva inom rekryteringar på vd-nivå till de 20 största bolagen i Sverige, Norge eller Danmark. Tre är kvinnor, men deras svar skiljde sig inte från männens.

Nytt jämfört med tidigare studier, enligt uppsatsförfattarna, är att man intervjuat alla involverade aktörer. Tolkningarna av intervjuerna är baserade på tidigare forskning.


4 TIPS FRÅN UPPSATSFÖRFATTARNA OM REKRYTERINGS- PROCESSEN

1. Uppmärksamma irrationaliteten.

2. Även en karismatisk ledare måste synas i sömmarna.

3. Utgå från organisationens strategiska behov, inte från kravprofilen.

4. Lägg mindre vikt vid den sociala kompetensen.

ISO 10667 – STANDARD FÖR BEDÖMNINGS- TJÄNSTER I ARBETSLIVET

Det har tagit deltagare från 16 länder hela fem år att ta fram den nya standarden som ska effektivisera beslut om sådant som anställning, lön och utveckling samt är tänkt att underlätta vid rekrytering, urval, befordran och coachning. Dessutom ska standarden kunna förhindra diskriminering.

Standarden innehåller krav och rekommendationer för processer och metoder i flera delar av arbetslivet – från intervjuer och psykologiska test till hur ett cv ska granskas och hur referenser ska inhämtas samt hur man ger feedback samt hur man bedömer prestationer i samband med lönesättning.

Visa mer fakta

Börsen

börsgraf

OMX Sthlm, kl 17.30
-0,23% 436,11 SEK

1 mån:
-3,08%
Årsskiftet:
2,94%
Följ händelseutvecklingen med SvD digital – Just nu 5 veckor för 50 kr!
Visa kommentarer

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna.
Alla kommentarer modereras efter publiceringen av SvD eller av oss anlitad personal. Du kan skriva max tre kommentarer per artikel. Läs reglerna i sin helhet Vänliga hälsningar, Maria Rimpi, chef SvD Näringsliv

Perspektiv | Tomas Lundin

Hårt stresstest av EU:s 130 största banker

”När bankerna stresstestades 2011 var det ett skämt.”

De sparar el med hjälp av datorspel

Minskade elförbrukning och sparade pengar.

Bostadsköparna:
Vi har ingen koll

Undersökning

Sätter sin tillit till banken.

PTS mörkade PM
om datalagring

Digitalt

Ville inte att det skulle bli offentligt.

Bertil Hult. SvD Möter Bertil Hult

”Det var inget svårt
beslut att lämna Sverige”

Men efter 40 år har han ännu hjärtefrågor i det gamla landet.

Lyxig direktörsvagn som fått rätt motor

biltest

Men är Bentleyn tillräckligt diskret?

Lars-Åke Liljeqvist, direktionschaufför på SAF och Svenskt Näringsliv i 38 år, uppskattar kvalitetskänslan i materialvalen. Webb-tv

Proffset: ”Det är en fantastisk bil”

tv

Näringslivsveteran hjälper SvD att provköra Bentleyn.

Actionbilarna från
80-talet prisrusar

"De som hade planscherna har nu pengarna."

”Vilka bilar tycker du att vi ska testa?”

Krönika

Relevant – men också något extra.

Guide: Så gör du för att ta ut pensionen

Hit måste du vända dig för att få pengarna.

Saab-överklagande
avfärdas av domstol

Fordon

Nu kan turerna med Spyker vara över.

Finansminister Magdalena Andersson (S) och tidigare finansministern Anders Borg (M). bnp-prognoser

Ekonomisk hyllning
till förra regeringen

SHB-ekonomen: ”De lämnade över en fantastisk jobbmaskin.”

Aristokrat utmanar
efter smutsig debatt

Porträtt

Presidentvalet i Brasilien en rysare.

LO vill skrota överskottsmål

Facket

Föreslår införande av ett balans- eller underskottsmål.

Här bygger de upp
världen i ”Avatar”

Lista

Världens häftigaste nya nöjesparker.

Utrustningsdetalj
i VW lockar biltjuvar

If: ”Varje stöld kostar oss upp till 50 000”.

Nyhetsrummens ”sista lejonkung”

porträtt

Watergate blev Bradlees höjdpunkt.

Eniros vd: ”Jag ser
inga röda flaggor”

Krisbolag

Stefan Kercza är inte orolig.

Så ska han säkra
Ericssons framtid

Intervju

Hans Vestberg om det nya spåret.

Svenskt under ytan
– dykbåtar på export

U-farkoster

”Vi säljer inte till Ryssland.”

Anders Magnerfelt, fd attackdykare i försvarsmakten, nu testansvarig och Carl Runemar, affärschef. Bildspel

Bildspel: Så ser farkosterna ut

Här kan du se SvD Näringslivs bilder på dykbåtarna.

de 34 miljarderna

”Det kunde lika gärna ha stått tusen miljarder”

Fonden är egentligen bara ett konto – med obegränsad kredit.

Därför vände LKAB
till miljardförlust

Gruvor

Samhällsomvandlingen kostar på.

Kronprinsessan tar över fondimperium

porträtt

Är sjunde rikaste kvinnan i världen.

svd avslöjar

Granskningen anklagar Vinnova för miljonslöseri

Satsningarna har inte effekt på sysselsättning eller tillväxt.

Grabau försvarar Kinneviks noteringar

zalando och rocket

”Kursfall är inte ovanligt”.

Procter & Gamble knoppar av Duracell

Framstår som bästa alternativet i dagsläget.

Tumnagel till Volvo ab Webb-tv

Svarar på stenhårda kravet från ägarna

Persson: "Enorm vilja att det här ska bli bra".

Gotlandsbåten prövas av ARN

Sålde totalt 40 000 biljetter – men tvingades ställa in samtliga turer.

Ericssons rörelsevinst blev sämre än väntat

kvartal

Lägre försäljning i Nordamerika.

SvD Börsforum

Låna 10 miljoner kronor i timmen?

makro

"Är som gjort för att skapa förvirring."

Rysk bank vill pröva sanktioner

EU-sanktioner mot Sberbank, störst i Ryssland, infördes i somras.

Avanza börjar erbjuda handel från 1 krona

Aktier

Ska befästa bankens prisledarposition.

Tror att snus kommer fortsätta växa i USA

Bättre vinst än väntat i Q3 för Swedish Match.

Vinnarna på börsen efter rapporterna

Så går det för Volvo, Eniro och Ericsson.

Bra fart i brittisk ekonomi

Fortsatt bra tillväxttakt – BNP steg med 3,1 procent.

Var satsas 2 miljarder på ökad bemanning?

Quiz

Testa vad minns du från gångna veckan.

Minecraft-staden
tog två år att bygga

Digitalt

Här kan du gå på rundtur i Titan City.

Intäkterna har rasat
för krisbolaget Eniro

Dementerar uppgift att styrelsen ska lämna.

bostad
Bostadsrätter på Lilla Essingen i Stockholm.

Här har priset på borätter stigit mest

Skiljer 47 700 kronor per kvadratmeter.

FOTO: Tomas Oneborg

Tema: Tjänstebil
”Alla måste älska elbilen”, säger lantbrukaren Arthur Buhrenstjerna och syftar på att varje gång dieselpickupen står parkerad sparas pengar. ”Både vi själva och våra anställda trivs mycket bra med vår Nissan Leaf, och man lär sig snabbt att köra så snålt som möjligt”, säger han om bilen som han och hustrun Catherine Buhrenstjerna köpte för ett år sedan.

”Vi sparar cirka 3500 i månaden”

FOTO: Karin Grip

2 MINUTER
SvD Näringslivs Andreas Cervenka och Katarina Hugo i "2 minuter".

Se alla avsnitt av SvD Näringslivs nya webbserie

FOTO: SvD.

Webb-tv

Börsen

Index

OMX-S, 17.30-0,2 %436,11
Nasdaq, 23.40+0,7 %4 483,72
DAX, 17.35-0,7 %8 987,80
FTSE, 17.35-0,5 %6 388,73
Nikkei, 08.20+1,0 %15 291,64
Visa fler index

Valutor

Euro, 00.02+0,1 %9,19 SEK
USD, 00.01-0,1 %7,25 SEK
Visa fler valutor

Råvaror

Olja brent, 22.59-0,7 %86,19
Guld, 18.05+0,0 %1 230,90
Visa fler råvaror

Räntor

3 mån, 15.58-0,0 %0,09 %
5 år, 16.10+0,1 %0,36 %
Visa fler räntor
Ny sajt

SvD Näringsliv ger dig en bättre privatekonomi.

SvD Börsforum

Testa Sveriges modernaste ekonomiforum

Räntekartan

50 000 har sagt sin ränta – klicka här!

Bloggar
SvD Näringslivs profiler Patricia Hedelius och Jonas Fröberg.

Läs våra prisbelönta journalisters bloggar.

FOTO: SvD/Montage.

Gör nliv.se till din startsida

SvD Näringsliv på Facebook