Ingen mångfald bland vd-topparna

Man, 52 år, heterosexuell, gift, två till tre barn och en hund. Så ser den typiske skandinaviska topp-vd:n fortfarande ut 2012. På fritiden spelar han golf och seglar. Men varför bryts inte mönstret?

Segling är en populär hobby bland företagsledare – många vd:ar har deltagit i Gotland runt genom åren.

Segling är en populär hobby bland företagsledare – många vd:ar har deltagit i Gotland runt genom åren.

FOTO: Peter Lydén/SCANPIX

Studier gjorda över hela Skandinavien under de senaste 40 åren visar samma sak: den typiske koncernchefen är en man på strax över 50 år, han kommer från medel- eller överklassen och är civilekonom eller civilingenjör.

Samtidigt har kraven på en genomlyst process höjts och chefsrekryteringsfirmor är idag med i de allra flesta vd-tillsättningar. Varför är då den typiske topp-vd:n samme man som för 40 år sedan?

Pernille Bang och Maria Steffensen, masterstudenter vid Copenhagen business school, ville förstå mekanismerna bakom. De djupintervjuade 13 personer-styrelseordföranden, styrelsemedlemmar, koncernchefer och rekryteringskonsulter som alla har en del i vd-rekryteringar i Skandinaviens allra största bolag.


De flesta höll inte med om att näringslivstoppen är särskilt homogen. Men de gjorde heller ingen hemlighet av att det slutgiltiga valet sker på magkänsla. Flera jämförde processen att hitta en ny vd med att hitta en livspartner. Och de man trivs med liknar ofta en själv. Då känns det mindre riskfyllt, uttryckte flera av de intervjuade.

”Old boys network” har ersatts av ”new boys network”-där även rekryteringskonsulterna ingår.

– Egentligen fungerar det gamla och det nya nätverket likadant, bara att även rekryteringskonsulten har fått makt i vd-rekryteringen, en roll som styrelsen tidigare var ensam om. Men konsulten i sin tur fungerar som grindvakt i ett exklusivt nätverk. Det är inte alla som kommer in i databasen, säger Pernille Bang.

Att vara en ”new boy” innebär inte nödvändigtvis att man är en man, eller etniskt skandinavisk -det handlar om att röra sig i rätt kretsar, veta hur spelet ska spelas - och därmed hålla sig inom det synfält som de som bestämmer.


Även om det första urvalet aldrig är politiskt korrekt och en ”dark horse” finns med i slutprocessen är det ofta bara just processen som ändrats – slutvalet blir det samma, menar uppsatsförfattarna.

”Vissa styrelser använder alltid konsulter för att täcka sin egen rygg”, säger en av de intervjuade styrelseordförandena. Egentligen har man redan bestämt sig för vilken kandidat man vill ha.

Pernille Bang menar också att diskussionen om ökad mångfald ofta blir trubbig. En grupptillhörighet som kön, sexuell läggning eller etnisk bakgrund är bara en bit i hela tårtan.

– Även om det väljs en kvinna till vd-posten kan man nästan utgå från att hon har utbildat sig på en viss skola, är gift, har två barn, klär sig och spelar efter gällande regler.


För att ändå förklara en viss grad av homogenitet skyllde de intervjuade förstås en del på varandra, särskilt rekryteringskonsulterna hängdes ut. Konsulterna i sin tur gav exempel på kunder som uttryckt både att de inte ville ha en homosexuell kandidat och ”inte några feta typer”.

– Vi pratar mycket om att öka mångfalden, men för sällan om vad det egentligen är som gör våra organisationer så homogena, särskilt på översta nivån, säger Pernille Bang.

Det kommer dröja innan vi ser en helt ny vd-typ på de absoluta toppositionerna, konstaterar uppsatsförfattarna. Det finns för många omedvetna strategier bakom -som inte problematiseras av aktörerna. Och om den största drivkraften är att upprätthålla sin egen position så funkar det bra som det är för de iblandade.


Om en förändring ska till, och en ny profil ska sätta sig på vd-stolen, är det många små steg i vardagen i organisationerna som behöver ändras.

– Det är inte fel att det är den här typen som sitter i toppen på de största företagen, de gör ett bra jobb. Men de har också en roll att spela i hela samhället - och vilka de är sänder viktiga signaler, säger Pernille Bang.


Enligt Fredrik Hemviken, partner och managementkonsult på Navigio Rekrytering och Ledarskap, är vi betydligt bättre på att prata om mångfald i Skandinavien än att omsätta det i verkligheten. Han ser gott om kvinnliga chefer på mellannivå, men att det i de allra flesta bolag blir betydligt färre ju högre upp i organisationen man kommer. Han ser ingen enkel och entydig förklaring till varför det är så, men tror att en fortsatt utveckling mot mer faktabaserad rekrytering är en väg mot förändring.

– Vi som arbetar med personbedömning och rekrytering vet att om du är begåvad, ambitiös och har goda ledaregenskaper så kommer du att klara de flesta vd-jobb. Det finns ett problem med att man överskattar hur unik och avgörande sådant som branscherfarenhet är.

– Jag ska inte säga att man är för fega för att testa, men något åt det hållet. Det finns inte en vd-post i världen där det inte finns en tillräckligt kvalificerad kvinna som skulle kunna ta över.


  • Kopiera sidans adress

Uppsats- författarna:

• Maria Steffensen

Ålder: 26 år

Bor: Köpenhamn

Utbildning: Master (Msc) i Strategisk kommunikation 2012, Copenhagen Business School.

Sysselsättning: Söker jobb inom kommunikation, projektledning och hr.

• Pernille Bang

Bor: Stockholm

Ålder: 27 år

Sysselsättning: Söker jobb inom kommunikation.

OM MASTER- UPPSATSEN ”DEN RETTE KANDIDAT”

13 personer har djupintervjuats. För att de ska prata så öppet som möjligt är de anonyma i uppsatsen. Alla är koncernchefer, styrelseordföranden, styrelsemedlemmar eller aktiva inom rekryteringar på vd-nivå till de 20 största bolagen i Sverige, Norge eller Danmark. Tre är kvinnor, men deras svar skiljde sig inte från männens.

Nytt jämfört med tidigare studier, enligt uppsatsförfattarna, är att man intervjuat alla involverade aktörer. Tolkningarna av intervjuerna är baserade på tidigare forskning.


4 TIPS FRÅN UPPSATSFÖRFATTARNA OM REKRYTERINGS- PROCESSEN

1. Uppmärksamma irrationaliteten.

2. Även en karismatisk ledare måste synas i sömmarna.

3. Utgå från organisationens strategiska behov, inte från kravprofilen.

4. Lägg mindre vikt vid den sociala kompetensen.

ISO 10667 – STANDARD FÖR BEDÖMNINGS- TJÄNSTER I ARBETSLIVET

Det har tagit deltagare från 16 länder hela fem år att ta fram den nya standarden som ska effektivisera beslut om sådant som anställning, lön och utveckling samt är tänkt att underlätta vid rekrytering, urval, befordran och coachning. Dessutom ska standarden kunna förhindra diskriminering.

Standarden innehåller krav och rekommendationer för processer och metoder i flera delar av arbetslivet – från intervjuer och psykologiska test till hur ett cv ska granskas och hur referenser ska inhämtas samt hur man ger feedback samt hur man bedömer prestationer i samband med lönesättning.

Visa mer fakta

Börsen

börsgraf

OMX Sthlm, kl 17.30
0,42% 446,47 SEK

1 mån:
2,28%
Årsskiftet:
5,38%
Obegränsad tillgång till SvD digital – Just nu 2 månader helt gratis!
Visa kommentarer

Välkommen att säga din mening på SvD.se. Våra regler är enkla: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna.
Alla kommentarer modereras efter publiceringen av SvD eller av oss anlitad personal. Du kan skriva max tre kommentarer per artikel. Läs reglerna i sin helhet Vänliga hälsningar, Maria Rimpi, chef SvD Näringsliv

<b>13.04</b><br />
Tillbaka på jobbet efter en snabb lunch. Klockan runt

Ett dygn med Chen
Qing, migrantarbetare

Vi har följt 20-årige Chen Qing på textilfabrik i Jiangsu.

”Jag behövde göra
något vansinnigt”

Chef

Martina Montelius om inspiration.

Smarta telefoner
har dödat Ipoden

Digitalt

Apple lägger ned musikspelaren.

Självständighet ger dyrare skotsk mat

Dagligvaruhandel

Tappar i effektivitet.

En kraftfull Porsche för de sentimentala

Biltest

SvD Näringsliv provkör 911 Targa 4S.

Tre storbolag att
akta sig för just nu

Investtech

Här är veckans tekniska analys.

Svensk sjukvård
på global export

svd i japan

”Sverige hamnar i toppen”.

Venezuela hotar
Harvardprofessor 

Presidenten kallade professorn för ”bandit”.

Framtidshjälmen
med backkamera

Tre heta ämnen

Display på insidan av visiret.

Svenska it-raketerna som jättarna har köpt

Tre Googleförvärv • Hemligt köp av Apple

Annelie Nordström, ordförande i Svenska Kommunalarbetareförbundet på en pressträff på Gullmarsplan. Arbetsmarknad

Kommunal svänger om
traineejobb för unga

”Finns utbildade handledare som inte har någon att handleda.”

Greklands ekonomi
går bättre än väntat

Kommer inte behöva tredje räddningspaket.

Finländare vann
över en halv miljard

Jackpott

Blev ensam vinnare i Europaspel.

Om du hade hundratals miljoner...

Tyck till

Vad skulle du göra av pengarna? Berätta här!

”Budet på Mojang
klart på måndag”

Uppgifter:

Microsoft betalar mer än väntat.

Hämta el och
vatten från molnen

Ballongburna nät fångar höghöjdsvatten.

Google expanderar
– blir skedtillverkare

Teknik

Dämpar skakningar och hindrar spill.

Tumnagel till Kortfragor Borg Webb-tv

Borg: Kolkraften från Vattenfall kan säljas

Korta frågor och svar med finansministern.

Ny teknik förändrar bilindustrin helt

krönika

Vår uppfattning om körning ändras.

God jul för alla som
gillar lång ledighet

Kalender

De röda dagarna ligger perfekt i år.

”Marknaden missar riskerna i Arcam”

analys

Stora möjligheter – men hög värdering.

Rysk polis gjorde
räd mot Ikeakontor

Moskva

Beslagtog dokument i utredning.

Nya Clio – lastbar
med behållen elegans

TEST

Två bokstäver gör hela skillnaden.

aktier

Bolagen som är aktuella för Stockholmsbörsen

Banker tror på över tio noteringar under hösten och vintern.

Flygbolagets nya strategi skapar köer

Buntar ihop flygningarna under dagen.

SvD Börsforum

”Maskin tar ditt jobb före invandraren”

aktuellt

”Hälften av oss förlorar jobbet.”

Sex frågor och svar
om EU:s sanktioner

I dag ökade pressen mot Ryssland ytterligare.

Putin: ”Väst försöker sabotera”

Ryssland

Anklagar EU och USA efter nya åtgärder.

Zlatans Porsche 918 kan ha farligt fel

Återkallas?

Bilen kan bli svår att kontrollera.

Oljeinvestering
rusar efter prisfall

olja

Men placeringarna innebär ofta hög risk.

Varannan orolig för sin privatekonomi

Privatekonomi

Men få gör en hushållsbudget.

perspektiv | Peter alestig

”Allt svårare att försvara närvaron i Uzbekistan”

Telia om tvångs- och barnarbetet: ”minst onda alternativet”.

Telia sponsrar tvångsarbete

Uzbekistan

”Det är obegripligt och bisarrt.”

Strejk hotar ännu ett
sparande storbolag

Flyg

Konflikt om lågprisbolag ligger bakom.

Alibabas notering
kan vara fulltecknad

Enligt uppgifter är orderboken redan fylld.

SvD Börsforum

”Privatekonomi ska ingå i skolplanen”

spara

”Bör vara obligatoriskt”.

Webb-tv

”Färre och färre får
en rimlig a-kassa”

webb-tv

Korta frågor och svar med S-toppen.

Här är alternativen
till låga sparräntor

Fyra tips

Så får du ut mer av ditt sparande.

Telia deltar när barn
tvångsarbetar på fält

Uzbekistan

”Det är obegripligt och bisarrt.”

AP-fonden ger Telia grönt ljus

Granskning

Godkänner affärerna med Uzbekistan.

Quiz: Nyckelharpor och dansbandsmoms

Vad kan du om de förtroendevaldas förslag?

Hur stor är skärmen på nya Iphone?

näringslivsquiz

Testa vad du kan om veckan.

bildspecial
Sista sucken. En ensam man spelar på måndagen, bara timmar från stängning. För mindre än tio år sedan var Atlantic Citys spelintäkter uppe på samma nivå som Las Vegas. Spelandet har sedan dess gått ner och dessutom konkurrerar nu New Jerseys grannstater Pennsylvania, Maryland och Delaware om besökarna.

Mångmiljardkasinot som blev ett fiasko

Stängs efter bara två år.

VALSNACK

Här kan du se alla avsnitt av webb-tv-programmet Valsnack inför höstens riksdagsval.

Webb-tv

Börsen

Index

OMX-S, 17.30+0,4 %446,47
Nasdaq, 23.40-0,5 %4 567,60
DAX, 17.35-0,4 %9 651,13
FTSE, 17.35+0,1 %6 806,96
Nikkei, 08.21+0,2 %15 948,29
Visa fler index

Valutor

Euro, 06.04+0,3 %9,27 SEK
USD, 06.04+0,3 %7,15 SEK
Visa fler valutor

Råvaror

Olja brent, 06.04-0,5 %97,43
Guld, 06.04+0,4 %1 233,94
Visa fler råvaror

Räntor

3 mån, 09.08+0,0 %0,15 %
5 år, 16.14-0,2 %0,62 %
Visa fler räntor
STHLM DIGITAL

Premiär för SvD:s nya startup-satsning.

Ny sajt

SvD Näringsliv ger dig en bättre privatekonomi.

SvD Börsforum

Testa Sveriges modernaste ekonomiforum

Räntekartan

50 000 har sagt sin ränta – klicka här!

Bloggar

Läs våra prisbelönta journalisters bloggar.

Gör nliv.se till din startsida

SvD Näringsliv på Facebook