Är du så dum att du glömmer att skriva ut ditt boardingkort innan du åker till flygplatsen så förtjänar du att få betala för det. Uttalandet kommer från det irländska Ryanairs kontroversielle vd Michael O´Leary.

Detta sedan lågprisflygbolaget drabbats av en veritabel folkstorm på nätet. En brittisk kvinna, Suzy McLeod, som fick betala 2500 kronor extra för fem biljetter för att hon glömt skriva ut sina boardingkort har fått sin kommentar gillad av hundratusentals människor på Facebook.

QUIZ Vilket land kommer flygbolaget från?

Bolagets passagerare uppmanas att i förväg checka in på nätet. Boardingkorten ska sedan skrivas ut på A4-papper och tas med till flygplatsen, annars får man betala en straffavgift.

Och som vanligt när bolagets vd Michael O´Leary uttalar sig blir det rubriker, och han sparar inte på krutet när han i den brittiska tidningen The Telegraph försvarar bolagets avgifter.

- Vi tycker att Suzy McLeod borde betala 60 euro för att vara så korkad, säger O´Leary till tidningen.

O´Leary tvingades dock tona ner sig en aning och sa då att hans kommentar inte var riktad specifikt till McLeod utan till alla bolagets passagerare generellt.

- Jag kallade henne inte korkad, men alla passagerare som tror att vi kommer att ändra vår avgiftspolicy är korkade, säger han till Irish Independent.

Och de som inte gillar policyn kan helt enkelt “dra åt helvete”, menar O´Leary, och tillägger att 99,98 procent av passagerarna klarar av att skriva ut sina boardingkort i förväg.

• LÄS OCKSÅ: "Flygbolagens avgifter är svåra att undvika"

• LÄS OCKSÅ: "Ryanair ger upp i ersättningstvist"