Annons
X
Annons
X

En gripen efter mord på asylboende

En man har dödats och tre andra personer skadats vid ett drama på ett asylboende i Ljusne utanför Söderhamn. Polisen har gripit en man.

Av TT
(uppdaterad)
Mord på asylboende i Ljusne

– Han är misstänkt för någon form av delaktighet i mord och mordförsök, säger Christer Nordström, presstalesman vid polisen region Mitt, till TT.

Polisen fick larm redan på lördagseftermiddagen om ett större bråk på boendet. Den misstänkte greps tidigt under kvällen.

Senare under kvällen hämtades tre personer in till förhör efter att polisen tagit sig in på boendet, säger Nordström.

Annons
X

– Den person som är död avled i en personbil på väg till sjukhuset. Tre andra personer vårdas på sjukhuset men de har inte några livshotande skador, säger han.

De skadade kunde lämna sjukhuset senare under kvällen, skriver Aftonbladet.

Mordvapnet har inte hittats, men någon typ av stickvapen har använts.

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Det enda jag kan säga om den som har gripits är att det är en yngre man. Vi har inte kunnat höra honom mer ingående eftersom vi behöver tolkhjälp, säger Christer Nordström.

  Han säger att polisen har en viss bild av vad som hänt, men att det är många som måste förhöras innan man kan lämna ut mer detaljer.

  Enligt Nordström finns det inga uppgifter om att någon kommit utifrån och bråkat. De inblandade – dödsoffret, de skadade och den gripne – bor på asylboendet. Ingen ur personalen har skadats.

  Annons
  X
  Annons
  X
  X
  X
  X
  Annons
  X