Chokladbräck med gojibär och nötter

Torkade tranbär och blåbär kan man också använda. Den vita chokladen är mest till för att lysa upp den mörka chokladytan och kan uteslutas om man vill.

Till receptet

Mozartkulor

Chokladen som kulorna ska doppas i bör ha en kakaohalt på max 55 procent. Annars måste chokladen tempereras för att ytan ska bli fin.

Till receptet

Marmeladkonfekt med citrus

Här har jag gjort konfekten på blodgrape och apelsiner. Men när det finns blodapelsiner i butikerna brukar jag enbart använda blodapelsinjuice.

Till receptet

Prinsessornas gräddkola

Den här gräddkolan kommer urspungligen från Prinsessornas kokbok. Själv har jag lagt till en aning salt i receptet. Den lilla brytningen gör kolorna ännu godare.

Till receptet

Testa vad du kan om julens godsaker?

QUIZ | Innehåller pepparkakor peppar?

QUIZ | Vad kan du om julgodis?

QUIZ | Vad vet du om saffran?