Vissa vill ha hårdkokt, andra löst men de flesta kanske ändå vill ha sitt ägg krämigt.

Knepet för perfekt krämighet är att lägga det i kallt vatten och sedan ta tid när vattnet börjar koka. Ett normalstort ägg ska sedan sjuda i fem minuter.

Genom att spola ägget i iskallt vatten direkt efter kokning blir det lättskalat.

Förra året lanserades en app som hjälper dig att koka det perfekta ägget. Och då är det inte bara koktid som gäller.

Med hjälp av mobilens skärm mäter man äggets storlek, anger om det kommer direkt från kylen eller är rumstempererat och sedan på en steglös skala hur kokt det ska bli. Dessutom ställer man faktiskt in höjden över havet, vilket kan kännas nördigt men tydligen är en inte helt oväsentlig parameter.

Och i väntan på att klockan ska ringa med sin klassiska signal kan man genom en rolig tjuvtitts- funktion följa processen innanför skalet och avbryta kokningen vid en annan tidpunkt än den förinställda.