Friterad blomkål med myntadipp - Karnabahar kizartmasi

Turkisk smårätt som är perfekt på mezebordet. Till receptet

Baba Ganouj - auberginedipp

Meze och orientalisk mat förknippas ofta med auberginedipp som serveras med nybakat luftigt vitt bröd. Till receptet

Hummus

Enkel kikärtsröra - går som en dans att göra med stavmixer. Gott till det mesta. Till receptet

Köfte - lammfärsbiffar

Köfte är samlingsnamnet på rätter innehållande lammfärsbiffar i en eller annan form. Till receptet

Mercimek köftesi - linsbullar

Det är viktigt att smeten är riktig avsvalnad när den rullas till bullar, annars blir det lätt kladdigt. Till receptet

Vinbladsdolmar

En vegetarisk favorit. Till receptet

Doner kebap

På lammstek. Servera med pitabröd, yoghurtsås, sallad, tomater och pepperoni. Till receptet

Börek med fetaost

Blir 12 små piroger. Till receptet

Grillad halloumi

Den grillade osten från Cypern har blivit en riktig sommarfavorit. Till receptet

Baklava

Sött och gott som dessert. Till receptet