Grytstekt fläskkarré med äppelsås

Äpplen och katrinplommon till en saftig bit fläskkarré, åh så gott. Jag brukar inte använda köttermometer när jag grytsteker fläskkarré, utan låter den puttra tills den känns mör när jag sticker i den med en provsticka. Till receptet

Vin: Errázuriz Estate Pinot Noir, 89:-, 2009, Casablanca, Chile, 6294.

Lammgryta med vita bönor och sugar snap peas

En mustig väldoftande gryta som serveras med ett gott bröd. Det karamelliserade sockret ger såsen extra smak. Till receptet på Tasteline

Grytstekt fransyska

Bjud på en klassisk stek nästa gång ni ska ha gäster. Betydligt smidigare än att stå och steka portionsbitar till alla. Till receptet på Tasteline

Långkokta ärter

Det här är Carlo Barsottis mammas ärter, ur hans bok Ät och njut med Slow Food. Ärterna blir lätt skrynkliga med en ljuvlig smak. Till receptet på Tasteline

Boeuf Bourguignon

Den godaste av alla grytor, festlig nog att ställa på bordet även när det kommer gäster. Till receptet på Tasteline

Äkta chiligryta

En rustik, rökig gryta med chipotle som blir allas favorit. Chipotle är rökt och torkad chilifrukt som finns i grönsaksdisken. Till receptet.

Nigellas långstekta kyckling

Den här kycklingen blir fantastiskt mör och saftig. Den tar tid att tillaga men går snabbt att förbereda och sköter sig själv i ugnen. Till receptet.

Vintips: Domaine du Pré Baron Sauvignon Blanc, 89:-, Touraine, Loire, Frankrike, 2712.

Långsamt kokt bolognese

Den allra godaste pastasåsen gör du på helt kött som får koka länge. Till receptet på Tasteline

Majssoppa med kyckling, gulbeta och salta mandlar

Du kan förstås välja vilka kycklingdelar du vill, själv valde jag vingar och lår för att de har mest karaktär. Till receptet på Tasteline

Lammgryta med plommon

Mustig lammgryta med höstens plommonskörd. Till receptet

Lammgryta allt-i-ett

Lammkotletter, potatis och grönsaker puttrar länge i en lergryta till angenäm smak och mörhet. 19 medlemsröster. Till receptet.

Coq au vin

Det är svårt att få tag i tupp nuförtiden, använd vanlig kyckling istället eller, ännu hellre, majskyckling. Till receptet på Tasteline

Het gryta med chorizo och oliver