Räkcocktail med avokadokräm

Visst är räkcocktail lite åttiotal, men vissa rätter håller. Här har vi fört in den i 2000-talet genom att ge den en asiatisk touche. Gurkvattnet ger en fräsch smak till alla dressingar och sallader. Till receptet

Grillad sparris med löjromsbearnaise

Den här rätten är en lek med sparris och bearnaisesås. Vi gjorde en egen variant av såsen på crème fraiche och löjrom, men smaken är densamma. Purjolöksaskan förstärker grillsmaken i grilloljan. Det som blir över av oljan kan sparas till nästa grillomgång. Till receptet

Minipizzor med getost och fikonmarmelad

Ett lite lyxigt recept – pizza att äta med gott samvete. Deg som eventuellt blir över kan frysas in. Till receptet

Grillad ryggbiff med korianderkryddade tomater

Thailand och Indien möter Sverige i denna grillade ryggbiff. Till receptet

Späda morötter med koriander och gurkyoghurt

Söta morötter är extra gott, särskilt till grillat och en härlig variant av tzatziki. Till receptet

Vinn en kokbok

I tidningen hittar du recept ur Till grillat av Lisa Lemke (Bonnier fakta), Fest, mat & kärlek av Camilla Läckberg och Christian Hellberg (Bonnier fakta) och Grilla som proffsen av Jonas Borssén (Norstedts). Vi lottar ut fem ex av varje. Mejla till koket.bok@svd.se eller skicka ett vykort till SvD Köket, 105 17 Stockholm. Märk med namnet på boken som du vill vinna.