Betyg: 3 av 6

På Dados meny hittas en minst sagt eklektisk blandning av indiskt, grillat och diverse tillbehör från hela världskartan – haricots verts med örter, sötpotatiscurry och pommes frites, för att nämna några. Inget fel, om man serverade en samling kompletta varmrätter, men upplägget med huvudingrediens och tillbehör gör det svårt för gästen.

Kötträtterna kommer i rejäla portioner liksom sidorätterna pak choi med chiliflakes och apelsinris som absolut räcker för två. Den vegetariska rätten, grillad indisk färskost paneer, har stuns i konsistensen, och liksom tandoorikycklingen har den en god sälta.

Madrassåsen som vi fick tips om är en kokosbaserad saga som man gärna skulle äta med sked. Ryggbiffen är smakrik men något för seg. Lammracksentrecôten (sic), från tandooriugnen, smakar allt annat än tandoori. Gott, men mer åt barbecuehållet. Ett tydlighetsproblem på menyn, ett av flera upptäcker vi ju längre kvällen lider. Något som hade varit lätt att åtgärda, så frågan är varför det inte gjorts?

Personalen är trevlig men inte särskilt uppmärksam. Under Krogguidens båda besök missas och förväxlas beställningar. Vid ett tillfälle hinner det gå uppemot trekvart från det att vi slutar äta till det att vi har betalat och kan gå.

Inredningen lyckas man bättre med, kanske för att man valt ett fokus – om än med mycket stimuli för ögat. Mörka bord, draperier i rött och gult, gröna växter och en loftgång med sittplatser bakom sirliga räcken och pelare. Även toaletten är en fest för ögat.

Den mysiga lokalen är en av Dados stora tillgångar, liksom en rolig samling dryck, där mångsidigheten inte alls stör. Öllistan är brokig, med thailändska Chang, ett chokladöl och Brooklyn IPA i en kul blandning. Aperitifen Bombay Bellini kan man dock skippa. Överst möter bubbligt vin, så kommer isbitarna och sen koncentratet av mangopuré i botten. Drinken hade vunnit på att mixas lite.