Annons
X
Annons
X

LUF: Inför juridiska aborter för män

Liberala ungdomsförbundet, LUF, i Väst vill införa juridiska aborter för män. Tidigare har förbundets distrikt i Stockholm hamnat i blåsväder efter förslag om incest och nekrofili.

Foto: Meek, Tore /TT

I slutet av februari väckte Liberala ungdomsförbundet i Stockholms starka reaktioner efter att de klubbat igenom ett antal kontroversiella förslag – bland annat att det bör bli tillåtet med incest och nekrofili.

Nu är det förbundets distrikt i Väst tur – juridiska aborter för män.

– Vi tycker det är viktigt att belysa att det finns en ojämlikhet mellan parterna vid en graviditet, säger Marcus Nilsen distriktsordförande för LUF i Väst till Borås Tidning.

Annons
X

Det skulle innebära att fram till den 18:e graviditetsveckan ska män har rätt att frånsäga sig faderskapet. Det är lika länge som kvinnor kan vänta med att göra abort.

Nilsen säger till BT att det är viktigt att män har samma rätt att välja bort föräldraskap som kvinnor har.

– Är det så att man inte tänker vara en del av ett möjligt barns liv så har man under de här månaderna chansen att säga att jag kommer inte att vara en far till det här barnet.

Om förslaget går igenom skulle det exempelvis innebära att män inte behöver betala något underhåll för barnet, berättar Nilsen. Förslaget gynnar också kvinnor menar han.

– De behöver inte leva med falska förhoppningar och i ovisshet utan får beslutet svart på vitt från början, säger Marcus Nilsen till Göteborgs-Posten.

Däremot har distriktet inte diskuterat detaljer, exempelvis vad som händer om man senare i livet skulle ångra sig, skriver GP.

Annons
Foto: Meek, Tore /TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X