Annons
X
Annons
X

Loreen: ”Jag är så laddad som jag kan vara”

Loreen kom in i hotellreceptionen med ett avspänt leende på läpparna. Talade om ”den sköna energin” som mötte henne i landet och såg förväntansfullt fram mot Eurovision.

Loreen i Baku.

Loreen i Baku. Foto: THERESE JAHNSON

Under onsdagen är det dags för första repetitionen i nybyggda Kristallhallen i centrala Baku. Ytterligare fyra väntar innan det är dags för den svenska bidraget ”Euphoria” i semifinal nummer två på torsdag.

– Det ska bli kul, men framför allt mycket spännande. Ny miljö att sjunga i och diskussionen kring situationen i Azerbajdzjan, säger Loreen nyduschad efter åtta timmars resa.

Mentalt har hon – likt en elitidrottskvinna inför ett stort mästerskap – förberett sig för framträdandet i flera veckor. Sången, och inte minst dansen, måste sitta perfekt. Men det som fått ”störa” förberedelserna är att skaffa kunskap om Azerbajdzjan.

Annons
X

– Jag har träffat en före detta ambassadör som bott här i landet och personer som jobbar med mänskliga rättigheter. Jag vill ha koll på läget och inte ha någon sockrad information om turistsevärdheter, säger Loreen, som också kommer att vika flera möten just för frågor om kvinnors situation och mänskliga rättigheter.

– Det är viktigt med tanke på respekt för andra länder, säger hon.

Och känslan inför finalen?

Stäng

KULTURCHEFENS NYHETSBREV – veckans viktigaste kulturtexter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – Jag är så laddad som jag kan vara. Men det ska bli mycket spännande att komma in på den nya scenen och få se vilken känsla jag får.

  Ska SvD döma av nyfunna azerbajdzjanska vänner så kommer det att gå riktigt bra.

  – Vår egen Sabina är bra, men för att vinna måste det vara ett bättre tempo och rytm. Som ”Euphoria”, jag hoppas verkligen hon vinner, säger 26-åriga Leyla och pojkvännen Elshad nickar instämmande och båda har just den svenska sången nedladdad på Spotify.

  Annons
  Annons
  X

  Loreen i Baku.

  Foto: THERESE JAHNSON Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X