–Det har varit det. När chick lit kom blev det utskällt, men nu börjar det accepteras. Min senaste bok har fått jättefina recensioner, någonstans börjar kritikerna lära sig genren.

Vilka ingredienser ingår i en chick lit-bok?

–Relationer, resten är bara fluff. Men jag tycker inte man kan dela in det i chick lit eller icke, underhållningsroman är bättre.

Vad tycker du om begreppet chick lit?

– Man delar gärna in det när det gäller kvinnliga författare, men inte manliga. En ung manlig författare som skriver om snusk, fylla och storstad – då kallas det generationsroman. Om Per Hagman hade varit kvinna och skrivit Cigarett i dag, hur hade den stämplats? Jo, givetvis som en chick lit-roman.

Störs du av att det klumpas ihop till en genre?

–När folk klumpar ihop fel och inte är kunniga inom genren, då blir jag irriterad. Min ambition är inte att skriva särskilt litterärt. Min stora svaghet i skrivandet är språket, men min styrka är berättandet och historien. För många författare av den gamla sorten kommer ju språket i första hand. Jag väljer att skriva ett språk som folk talar.

Vad gör chick lit populärt?

–Det är bra berättande. Jag är dramaturgiskt bildad och vet hur man ska berätta en historia.

Somliga kallar chick lit fördummande, vad säger du om det?

–Det är bara puckat. Det är som att säga att en hel generation kvinnor är puckade. Och det är att avfärda det för enkelt.

Chick lit-kväll , 19.00, Stockholms stadsbibliotek. Fri entré.