1 Presterade Loreen på max i semifinalen?

Ja, jag tycker det – publikens jubel var ju makalöst. Jag kände rysningar och hon var precis så bra som hon varit tidigare. Jag var faktiskt orolig att hon skulle krångla till det, men så blev det som tur var inte. Det är ju en jättesvår låt, men det tar bara 20 sekunder så är det "kört" – hon får verkligen ut max av den.

2 Är Loreen favorit på lördag?

Det kommer nog främst att stå mellan Loreen och "gummorna" från Ryssland. Just nu känns det som det. I dag är Loreen i mitt hjärta så nu får tanterna akta sig. Med eller utan bullar (ryskorna kom ju in med en plåt med bullar under semifinalnumret). Även om Grekland, Cypern och Serbien också har starka låtar.

3 Några andra starka intryck från andra semifinalen?

Starkaste intrycket är nog ändå Nederländernas absurda låt. Det är som en barnramsa, men hon går ändå genom tv-rutan. Den är skitskum, jag var orolig att den skulle gå vidare, men den slipper vi på lördag. Sedan tycker jag att Serbiens låt är makalöst vacker.

4 Var det något som var överraskande bra eller dåligt?

Slovenien var bättre nu när den framfördes live. Den är bra förutom körtjejerna som inte passar in alls. Men jag gråter inte över att de inte gick vidare. Slovaken sjöng väldigt falskt, vilket ändå känns ovanligt i de här sammanhangen.

5 Finns det någon trend i årets festival?

Det har varit alldeles för mycket ballader. När det kommer en snabb låt blir man upplivad. Men sen kommer man på efter en stund att melodin inte är bra.