Annons
X
Annons
X

Juholt betalade inte tillbaka resepengar

Håkan Juholt reste till Vitryssland 2006 och fick då ett förskott på kostnaden för tio hotellnätter. Men enligt hans egen reseberättelse stannade han bara fyra och därför ska ha fått pengar över.

Men enligt Expressen betalade han aldrig tillbaka till riksdagen.

Av SvD
Håkan Juholt på presskonferensen i fredags, där han förklarade sin syn på bidraget till hyran som han fått utan att han haft rätt till det.

Håkan Juholt på presskonferensen i fredags, där han förklarade sin syn på bidraget till hyran som han fått utan att han haft rätt till det. Foto: NIKLAS LARSSON/SCANPIX

Enligt Expressen har Håkan Juholt inte betalat tillbaka resepengar till riksdagen – trots att han inte utnyttjat summan till fullo och därför skulle ha betalat tillbaka en del av pengarna.

– Man ska betala tillbaka om man fått för mycket. Men Håkan Juholt har inte betalt in något för denna resa, säger Marianne Bjernbäck, chef på enheten för ledamotsservice på riksdagen, till Expressen.

2006 ansökte S-ledaren Håkan Juholt om ett stipendium för en bilresa till Vitryssland. Syftet var att träffa oppositionspolitiker. Håkan Juholt uppskattade ”logi tio nätter” till 8 000 kronor och resa med båt och bil till 7 000 kronor. Övriga omkostnader uppskattade Juholt till 4 000 kronor.

Annons
X

Av riksdagen fick han 75 procents ersättning för resa och logi, totalt 11 275 kronor. Resten fick han betala själv.

Men enligt hans reseberättelse stannade han bara fyra dagar istället för de tio han fick ersättning för.

I tidigare intervjuer har Juholt sagt att hans flickvän också var med på resan. Om de två delade hotellrum ska bara halva ersättningen för logi utgå. Det skulle betyda att han fick för mycket ersättning.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  S-ledaren ville i lördags inte svara på frågor om flickvännen var med på resan.

  Expressen sökte honom även för en kommentar till uppgifterna i tisdagstidningen men fick veta via pressekreteraren att de inte kunde få något svar.

  På tisdagsmorgonen säger Håkan Juholts pressekreterare om att inte finns något att säga i nuläget.

  – Jag kan inte prata om det just nu hur han tänker bemöta de här uppgifterna. Håkan Juholt arbetar just nu och förebereder riksdagsdebatten i morgon, säger Sofie Rudh, S-ledarens presskontakt.

  SvD

  Annons
  Annons
  X

  Håkan Juholt på presskonferensen i fredags, där han förklarade sin syn på bidraget till hyran som han fått utan att han haft rätt till det.

  Foto: NIKLAS LARSSON/SCANPIX Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X