Annons
X

Frasiga våfflor

Som vi har längtat denna vinter – efter vår och våfflor. Nu äntligen har båda anlänt. Våren skymtade i veckan och idag är det våffeldagen. Passa på att njuta av matredaktör Ingrid Erikssons goda våfflor som finns i både salt och söt version. Recept Ingrid Eriksson Vintips Mikael Mölstad.

Vår och våfflor. Ge järnet på våffeldagen. Nu har äntligen  båda anlänt. Recept till sött eller salt.

Vår och våfflor. Ge järnet på våffeldagen. Nu har äntligen båda anlänt. Recept till sött eller salt. Foto: KARIN GRIP

Frasvåfflor

Klassikern bland våfflor och den enda tänkbara varianten för den renläriga våffelälskaren. Ät med sylt och grädde eller bara strösocker ovanpå. Till receptet

Foto: KARIN GRIP

Spenatvåfflor med räksallad

Servera våfflorna delade i hjärtan som drinktilltugg. Man kan också servera hela våfflor som lunch eller en lättare kvällsrätt. Räksalladen kan göras i ordning i god tid. Våfflorna serveras avsvalnade men inte kalla.

Till receptet

Foto: KARIN GRIP

Limevåfflor med lax och pepparrotskräm

Det här är samma grundrecept som till spenatvåfflorna men smeten är istället smaksatt med lime. Servera tre, fyra hjärtan per portion som förrätt med rökt lax och pepparrotskräm. Limevåfflorna är också goda till dessert serverade med vaniljglass. Till receptet

Annons
X

Mölstads vintips: Leth Duett Riesling Grüner Veltliner Trocken, 69 kr, Österrike, 4587.

Foto: KARIN GRIP

Våfflor à la Cajsa Warg med skinka och avokado

De här våfflorna är lagom frasiga och neutrala i smaken och passar lika bra till dessert som till förrätt eller drinktilltugg, beroende på vad man serverar till. Här serveras de som ett litet kvällsmål eller till lunch eller brunch.

Till receptet

Annons
X

Vår och våfflor. Ge järnet på våffeldagen. Nu har äntligen båda anlänt. Recept till sött eller salt.

Foto: KARIN GRIP Bild 1 av 10

Förrättsvåffla. Limevåffla med rökt lax och pepparrotskräm. Servera tre, fyra hjärtan per portion.

Foto: KARIN GRIP Bild 2 av 10

Drinktilltugg. Spenatvåfflor med räksallad. Servera våfflorna delade i hjärtan.

Foto: KARIN GRIP Bild 3 av 10

Frasigt och söt. Klassikern bland våfflor och den enda tänkbara varianten för den renläriga våffelälskaren.

Foto: KARIN GRIP Bild 4 av 10

Drinktilltugg, förrätt eller efterrätt. Våfflor à la Cajsa Warg med skinka och avokado. Frasig och neutral i smaken.

Foto: KARIN GRIP Bild 5 av 10

Passa på att njuta av matredaktör Ingrid Erikssons goda våfflor som finns i både salt och söt version.

Foto: KARIN GRIP Bild 6 av 10
Foto: KARIN GRIP Bild 7 av 10
Foto: KARIN GRIP Bild 8 av 10
Foto: KARIN GRIP Bild 9 av 10
Foto: KARIN GRIP Bild 10 av 10
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X

Mer från Startsidan

Annons
X