Annons
X
Annons
X

Åtalspunkterna mot 40-åringen

Av TT

Mord den 13 juni 2003: En 66-årig man skjuts ihjäl i sin lägenhet på Gånglåtsvägen i Malmö.

Mord den 28 juli 2003: En 23-årig man skjuts ihjäl i trapphuset utanför sin bostad på samma gata.

Mord och mordförsök den 10 oktober 2009: En 20-årig kvinna skjuts ihjäl i en bil på Västra Skrävlinge kyrkoväg i Malmö. Den 22-årige man som sitter bredvid henne träffas av minst tre skott, varav ett i huvudet. Han blir livshotande skadad, men överlever.

Annons
X

Olaga hot och skadegörelse den 23 oktober 2009: Två personer hotas med lyft vapen på Hyacintgatan i Malmö. Skott skjuts mot deras lägenhet, som den åtalade tror är en annan persons lägenhet.

Mordförsök den 31 december 2009: Skott skjuts mot en lägenhet på Hyacintgatan i Malmö. Två personer i lägenheten utsätts för livsfara. Den åtalade ska återigen ha varit ute efter samma person som vid den förra skottlossningen på samma gata.

Mordförsök den 31 december 2009: Flera skott skjuts mot moskén på Jägersrovägen i Malmö. Sju personer riskerar att träffas. En träffas av glassplitter.

Stäng

CHEFREDAKTÖRENS NYHETSBREV – veckans bästa journalistik från SvD direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Mordförsök den 12 mars 2010: Skott skjuts in i en lägenhet på Hårds väg i Malmö. Skotten ska ha varit avsedda för en annan person, som den misstänkte felaktigt trodde bodde i lägenheten. En man utsätts för livsfara.

  Olaga hot och skadegörelse: Minst två skott avfyras den 14 mars 2010 mot en upplyst korridor i Davidshalls polishus på Verkstadsgatan i Malmö, där ett flertal poliser och annan personal passerar samma kväll.

  Mordförsök den 16 mars 2010: Minst fem skott avlossas mot två män som sitter i en parkerad bil på Professorsgatan i Malmö. Den ena mannen träffas i axeln.

  Mordförsök den 19 juni 2010: Flera skott avlossas mot tre personer då de är i färd att korsa Regementsgatan i Malmö. Två av dem träffas, båda i låren. Samtidigt avlossas ett flertal skott mot en terrass och in i en restauranglokal, där ett flertal personer befinner sig.

  Mordförsök den 26 juni 2010: Skott avlossas mot en man som tränar i ett gym på Vendelsfridsgatan i Malmö. Han träffas i ryggen.

  Mordförsök den 27 juni 2010: Skott avlossas mot en man i en parkerad bil på Munkhättegatan i Malmö. Han träffas i axeln.

  Mordförsök den 24 augusti 2010: Skott skjuts från nära håll in i ett gatukök på Köpenhamnsvägen i Malmö. En man är nära att träffas. Flera andra personer var samtidigt utsatta för livsfara.

  Mordförsök den 19 oktober 2010: En man skjuts i ryggen på Eriksfältsgatan i Malmö. Han blir livshotande skadad, men överlever.

  Mordförsök den 21 oktober 2010: Tre kvinnor och en ettårig pojke beskjuts in genom köksfönstret i en lägenhet på Sörbäcksgatan i Malmö. Två av kvinnorna träffas.

  Mordförsök den 23 oktober 2010: En man beskjuts i ett skrädderi på Lönngatan i Malmö. Han träffades inte, utan följer efter skytten, som sedan utdelar en dansk skalle mot mannen.

  Förberedelse till mord: Mord förbereds från den 1 januari 2009 till den 1 november mot en man i Malmö. Den åtalade går bland annat till hans bostad utrustad med vapen och stridsväst vid minst fem tillfällen, men mannen är inte hemma då.

  Övergrepp i rättssak: Den 30 oktober 2010 dödshotas en man som den misstänkte anförtrott sig till för att denne inte ska göra en polisanmälan.

  Skadegörelse: Skott avlossas någon gång under tiden den 11 augusti 2010 till den 1 november 2010 mot en skylt vid Malmö Stadion.

  Skadegörelse: Skott avlossas någon gång under tiden den 1 augusti 2010 till den 1 november 2010 mot en kommunteknikskylt vid Baltiska vägen i Malmö.

  Källa: Stämningsansökan inlämnad i Malmö tingsrätt den 7 maj 2012

  LÄS MER: Vägrar svara – Mangs håller för öronen och sjunger

  LÄS MER: Mangs ska ha tipsat polisen om annan person

  LÄS MER: Mangs anförtrodde sig – och dödshotade för att inte bli anmäld

  BILDSPEL: Så maskerade sig Peter Mangs

  LÄS MER: Mangs smugglade pistoldelar i gitarren

  ÅTALET: Så skulle Mangs lura polisen

  ADVOKATEN: Han skriver musik och böcker i häktet

  KARTA: Här inträffade skjutningarna

  LISTA: [ Här är åtalspunkterna mot Mangs](http://www.svd.se/nyheter/inrikes/atalspunkterna-mot-40-aringen_7179063.svd)

  Karta över skjutningar i Malmö

  Här inträffade skjutningarna i Malmö

  svd.se

  TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X