Annons
X
Annons
X

Författaren Anders Paulrud är död

Journalisten och författaren Anders Paulrud avled på söndagen efter en lång tids sjukdom, 56 år gammal. Paulrud var kulturredaktör vid tidningen Aftonbladet under många år.

– Det brinner i våra hjärtan och vi är så fruktansvärt sorgsna. Han var en av de allra bästa människorna, säger Aftonbladets informationschef Olof Brundin till TT.

I en öppenhjärtlig intervju i söndagens upplaga av Aftonbladet berättar Anders Paulrud om sin lungcancer. Sjukdomen fick honom att tappa 20 kilo och gjorde att han knappt kunde gå eller stå. I intervjun, som blev hans sista, berättar Paulrud att han inte känner någon smärta eller ångest.

Paulrud debuterade som författare 1994 med romanen ”Det regnar i Wimbledon”. Sedan dess har han kommit med ytterligare sex böcker. Han mottog flera priser för sitt författarskap. Bland annat blev Ett ögonblicks verk framröstad till årets bok av medlemmarna i Månadens bok 2003. Samma år utsågs den till årets bästa svenska bok av Bokhandelsmedhjälparföreningen. I höstas fick han ett stipendium av Svenska Akademien på 75 000 kronor.

Annons
X

Hans sista bok ”Fjärilen i min hjärna” kommer den 18 januari. (TT-TT Spektra)

Stockholm TT

Annons
X
Annons
X
X
X
X
Annons
X