Annons
X
Annons
X

15-åring blev biten i låret

För ett par månader sedan, i slutet av april, blev en 15-årig flicka biten av en varg på Kolmårdens djurpark.

– Någon av vargarna nafsade och bet och fick tag i låret, berättade Mats Höggren, zoologisk chef på djurparken, för Aftonbladet.

Flickan besökte Kolmården tillsammans med sin familj och en anställd på djurparken, som de känner. Besöket skedde utanför djurparkens ordinarie öppettider och de skulle få göra ett besök i varghägnet. 15-åringen blev biten i låret, och fick vård på Kolmården innan hon fick föras till Universitetssjukhuset i Linköping.

Också i augusti 2010 blev en 21-årig kvinna biten av en varg på Kolmårdens djurpark. Vargen bet tag i kvinnans kofta, drog ner henne på marken och bet henne i armen. Olyckan skedde i samband med att en grupp besökare fick gå in i varghägnet.

Annons
X

Kvinnan lyckades fly, och blev sedan omplåstrad av parkens veterinär innan hon fördes till sjukhus, uppgav TT. Enligt djurparken var den unga vargens beteende inte var menat som aggressivt utan kontaktsökande.

Tio djurparker i Sverige har vargar: Skåne djurpark, Borås, Orsa Björnpark, Kolmården, Skansen, Nordens Ark, Järvzoo, Junsele Djurpark, Lycksele Djurpark och Frösö Zoo.

Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X